Hur den svenska regleringen har påverkat online bingon

av jun 10, 2020Artiklar0 Kommentarer

Över ett och ett halvt år har passerat sen den svenska regleringen trädde i kraft 1 januari 2019. I den här artikeln tittar vi närmare på hur regleringen har påverkat online bingon för oss spelare i Sverige. Om du är en relativt aktiv spelare eller hänger med i svängarna om vad som sker i spelbranschen, då har du nog redan lagt märket till hur denna regleringen påverkat både spelbolag och spelare. Det finns både positiva förändringar som skett men mycket har blivit sämre, speciellt för oss spelare.

Det som påverkat absolut mest är antalet sajter som är tillgängliga att spela på. Under första året försvann det närmare 10 bingosajter i Sverige. Så regleringen har verkligen skördat sina offer inom online bingo.

Så här har regleringen påverkat bingon negativt:

  • Som nämnt ovan har många sajter valt att lämna Sverige eller stängt ner sin bingoprodukt. Så regleringen har medfört att det dessvärre bara ett fåtal sajter kvar att spela på. Det behöver inte vara negativt då fler spelare samlas på ett mindre antal sajter som kan innebära större potter att spela för.
  • Färre bonuserbjudanden och kampanjer. Spelare får endast ta del av EN bonus per sajt och sen inga andra uppföljningserbjudanden. Så det är inte längre möjligt att ta del av reload-bonusar via mejl, SMS eller på sajterna efter man använt den första insättningsbonusen.
  • Förhoppningarna om nya sajter som erbjuder bingo etablerar sig i Sverige är tunna efter regleringen.
  • Slut med lojalitetsprogram och förmåner för VIP-spelare. Sajterna får inte ge belöningar för att spela.

Det finns mycket negativt i.o.m. regleringen. Vad som är negativt är även mycket upp till den enskilde spelaren och spelbolag då alla inte värderar samma saker. Men för mig personligen (och jag är säker på att de flesta spelare och spelbolag håller med) är det ovanstående mycket negativt. Regleringen har utan tvekan försämrat för spelare och spelbolagen på nästan alla områden.

Det som blivit bättre kan beskrivas med tre ord: säkerhet, trygghet och enkelhet. Kortfattat innebär det att mycket har förenklats för oss spelare samt att tryggheten ökat i.o.m. regleringen.

Några exempel på vad som blivit bättre:

  • Väldigt enkel registrering via mobilt-ID. Med andra ord slipper spelare att fylla i massa uppgifter och verifiera oss med ID och adressbevis.
  • Smidigare och fler betalmöjligheter via Swish och direkta banköverföringar. Uttag och insättningar fungerar mycket bättre.
  • Spelbolagen med licens har hårdare krav på sig när det kommer till ansvarsfullt spelande och spelproblem.

Vidare händer det nya saker hela tiden nu när spelmarknaden är reglerad. Med det sagt känns det dock inte som något positivt kommer dyka upp framöver då regleringar har en tendens att mestadels försämra för spelare och bolag.

Tankar om framtiden

Vad som kommer ske i framtiden i en reglerad marknad är väldigt svårt att förutspå. Nya regler och bestämmelser sker varje år och det är inte alltid så att besluten gynnar spelbolag eller spelare. Staten har däremot gjort en bra affär med tanke på alla extra miljarder som inkasseras från skatteintäkter. På så sätt är oftast de beslut som fattas utifrån att gynna staten och inte utländska spelbolag eller spelare.

Sammanfattningsvis är då framtiden rätt oviss, men det kommer alltid att finnas bingosajter, erbjudanden och annat smått och gott för oss spelare, även fast det är i en mycket mindre skala nu än innan regleringen.

Har du några synpunkter (positva/negativa) om regleringen, kommentera gärna nedan!

Lycka till med all bingo framöver 🙂

Regleringen i Sverige

Fler Nyheter & Artiklar 

Swisha dina betalningar hos bingosajter

Swisha dina betalningar hos bingosajter

Jajamän, nu kan alla spelare Swisha sina betalningar till bingosajter i Sverige. Detta är ingen "super ny" information, men vi ville ändå ha en liten sektion om det...

läs mer
Bingosajter och bingospel under 2020

Bingosajter och bingospel under 2020

Nu har vi äntrat ett nytt år och vi på spelaonlinebingo.com hoppas att 2019 var bra och att 2020 startat bra. Sverige har nu varit en reglerad marknad i över ett år...

läs mer
Testa Unibet med en generös bonus

Testa Unibet med en generös bonus

Spelsidan Unibet har funnits länge och har hela tiden levererat kvalité genom åren. Detta fortsätter även efter den svenska regleringen 1 januari 2019. De har nu...

läs mer
AhaBingo flyttas till Paf

AhaBingo flyttas till Paf

Spelsidan AhaBingo.com flyttar sin spelverksamhet till Paf.com. Detta meddelar både Paf och AhaBingo nu i sommar och för alla spelare som spelat bingo på AhaBingo...

läs mer