Bingospel

Det finns en del bingospel att välja bland när man ska spela bingo på nätet, därför har vi valt att gå igenom vilka spel som finns tillgängliga och lite kort om hur de fungerar. När vi pratar om bingospel så menar vi allt från variantbingo på nätet till bingolotto hemma i tv-soffan. Så vi börjar med att gå igenom lite kort om alla bingospel som finns där ute.

Variantbingo

Variantbingo är ett vanligt förekommande bingospel där man köper en bingobricka som innehåller 3 st rutor med 25 nummer vardera. När dragningen senare börjar är potten uppdelad i olika etapper och man kan få bingo flera gånger. Först gäller det att få en vågrät eller lodrät rad på någon av brickorna, den som först får bingo vinner då en del av potten och samtidigt har ett bra utgångsläge för att få bingo igen. Nästa bingo betalas ut när någon spelare har två rader, sen tre rader tills man ska fylla hela brickan. Den spelare som fyller en hel ruta i sin bingobricka först, vinner också den största delen av prispotten och spelet är då slut. Vill du läsa mer om spelet kan du kolla in på vår sida för variantbingo där vi går igenom lite mer utförligt hur spelet fungerar.

Bingospel

Jackpot bingo

Det finns inget speciellt spel som heter jackpot bingo utan de är oftast så att en jackpot är kopplat till ett bingospel. Mer och mer bingosajter på nätet lägger till en bingo jackpot till deras spel för att öka värdet till spelarna. Vi gillar att spela jackpot bingo med tanke på att man då alltid har chansen att vinna de stora pengarna. En del sajter ger även ut gratis bingo pengar, vilket gör det möjligt att vinna en bingo jackpot helt gratis. Läs mer om jackpottar på vår sida för jackpot bingo, och sen hoppas vi att just du vinner.

Klassisk bingo

Den klassiska bingon är en snabbare version av bingo och innehåller oftast bara en ruta med 25 nummer. För att vinna och få BINGO behöver man spela vara först med att få en full rad. Beroende på vart man spelar så gäller lodräta, vågräta och diagonala rader för att få bingo. När raden är fylld vinner man och spelet är över, så detta är en klassisk och snabb version av online bingo men fortfarande väldigt populär. Få mer kött på benen om detta bingospel under vår sida för klassisk bingo och lycka till med spelandet.

75-bollars bingo

Ett av de vanligaste bingospelen i Sverige är 75-bollars bingo. Spelet spelas på en bricka med 25 slumpmässiga nummer mellan 1-75 och sen handlar det om att få lodräta eller vågräta rader för att senare få bingo. Alla som har spelat bingo förut har nog oftast spelat 75-bollars bingo. Det är även samma bingospel som används på bland annat bingolotto.

90-bollars bingo

Detta är en typ av bingospel som inte är allt för vanlig i Sverige. Utan man hittar oftare 90-bollars bingo i länder som Australien och England. Brickan innehåller nummer mellan 1-90 och för att få bingo gäller det att fylla en vågrät rad. Det finns tre vågräta rader så oftast finns där också tre vinster med den största vinsten till den som fyller sin 90-bollars bingo bricka först.

Bingospelet Mönsterbingo

Ett av de kanske roligaste bingospelen är mönsterbingo, där det gäller att få bingo genom att fylla ett visst mönster. Mönstret kan variera allt från en fyrkant, fyra hört till en viss siffra eller bokstav. Så detta är ett perfekt passande alternativ till spelare som vill ha ett roligare spel än den klassiska bingon. Mönsterbingo spelas på en bricka med 25 slumpade nummer mellan 1-75 och kan även innehålla en bingo jackpot. Läs mer om denna typen av bingospel på vår sida om Mönsterbingo och testa på att spela lite själv, det är roligt.

Bilbingo

Bilbingo är något som är rätt svårt att spela i datorn, mobilen eller surfplattan men det är ett roligt bingospel. Den sociala biten är vad som gör bilbingo så roligt och med det ett av de populäraste bingospelen. Ifall det inte går att spela bilbingo kan man istället spela bingospel på nätet och sätta sig i bilen. Nej men skämt åsido, det är faktiskt fantastiskt att man kan spela bingo på nätet dygnet runt hos ett flertal spelsidor. Chatta med andra spelare och ha chansen på större pengar än vad kan kan på vanlig bilbingo. Så visst vi älskar bilbingo men det är allt för sällan man kan åka iväg för att spela det. Sen om vi även ska tänka på miljön gör man det bättre att spela online bingo eller bingolotto istället.

Bingospelet Bingolotto

Det finns mycket att säga om det fantastiska spelet bingolotto som hade sin första sändning den 16 januari 1989. Då såg man för första gången den populära programledaren Leif Loket Olsson. Bingolotto ger ut väldigt mycket pengar till både spelare och det svenska föreningslivet för att det säljs väldigt många lotter. Så man kan väl argumentera för att spela bingolotto. Sen med tanke på att man själv har växt upp med spelet så har det sin charm att sitta där framför tv:n på en uppesittarkväll och dutta i sina lotter. Bingolotto var som populärast under 90-talet men har tappat på senare år då mer bingospel spelas på nätet.

Sammanfattning av bingospel

Det finns som sagt väldigt många olika typer av bingospel men det viktigaste är att ha roligt och umgås. Vare sig man spelar bingo på nätet, bilbingo eller bingolotto är den sociala biten viktig och man ska aldrig spela för mer pengar än vad man har råd att lägga på detta intresse. En del lägger mycket pengar på att gå ut på krogen varje helg, eller på bilar, shopping, prylar och mode. Så visst är det okej att spela bingo då man alltid har koll på vad man spelar för. Sen får man inte glömma att det går att vinna stora pengar på bingo också. Så från oss på Spelaonlinebingo.com önskar vi alla ett stort lycka till med bingospelen där ute.

Jonas,
Spelaonlinebingo.com