Bingolotto

Bingolotto är ett bingospel som funnits ända sedan 1989 då Leif “Loket” Olsson ledde det första programmet. De är mest kända för sitt tv-program som går av stapeln en gång i veckan och är faktiskt ett av de mest sedda programmen genom tiderna i Sverige. Bingolotto är ett av Sveriges största lotterier och skapar många arbetsmöjligheter. Spelet har även gett massor av pengar till det svenska föreningslivet vilket är väldigt bra.

Programmet och spelet bingolotto var som mest populärt under 90-talet vilket man kan förstå. Då fanns det inte så mycket andra alternativ som bingo på nätet eller smartphones och andra roliga tv-program. Så i det moderna samhället känns det som spelet har det lite svårare att locka folk till att spela, speciellt den yngre generationen. Men det finns fortfarande många som spelar och visst har det som charm att sitta där i tv-soffan och dutta i sina nummer i hopp om att få bingo.

Bingolotto online

Bingolotto online erbjuder olika spel på nätet och ger spelare chansen att spela på bingolottos hemsida. Så nog för att de är mest känd för att leverera underhållning i tv-rutan finns de även på nätet. De erbjuder även bingobonus till spelare vilket är lite överraskande eftersom det är ovanligt av lotterier i Sverige att ge ut bonusar och kampanjer.

Så det som de har gjort bra är att lyckas med att anpassa sig till det moderna samhället och erbjuda olika spel på nätet till svenska spelare.

bingolottoHur fungerar bingolotto?

Om du inte har spelat bingolotto förut så är det väldigt enkelt och lotterna går att köpa i nästan alla butiker runt om i landet. Det finns även lottförsäljare på andra ställen så det är nästan svårt att inte köpa en lott. När du köpt en eller flera lotter så är det spelet variantbingo som gäller och det är 75 bollars bingo. Sen ropas det ut nummer efter nummer och det du behöver göra är att hänga med i rättningen och hoppas på att få bingo.

Det finns väldigt många olika priser att vinna, allt från resor, nya lotter, pengar och prylar. Om du får bingo kan du även ringa in till programmet för att försöka vinna flera olika specialpriser. Det finns med andra ord miljontals kronor som delas ut varje runda vilket lockar folk att spela. Så ifall du inte testat förr är det bara till att köpa en lott och testa lyckan framför tv:n.

Bingolotto vs bingo online

Först och främst spelas bingolotto hemma framför tv:n med en riktig bingolott som du kryssar i själv. När du spelar bingo online handlar det istället om att du köper en bricka på nätet och den kryssar i sig själv. Så den största skillnaden är just den sociala aspekten man får av bingolotto jämfört mot nätbingo. En annan stor skillnad är att det går mycket snabbare på nätet än vad det gör på tv:n då programmet är över 60 minuter plus reklam och annat. Sen finns där ingen möjlighet att spela gratis bingo på bingolotto och lotterna är dyrare än vad de är online.

Sen är det väl också så att bingolotto spelas bara en gång i veckan. Vill du spela på nätet kan du istället göra det dygnet runt. Det finns även större bingo jackpottar på nätet. Så det beror väl på lite vad man föredrar, men bäst är nog att spela båda spelen för värde.

Sammanfattning av bingolotto

Bingolotto är ett spel som funnits länge och kommer att finnas länge framöver. De har gett miljarder till föreningslivet och fått många lyckliga vinnare av allt från nya bilar till stora vinster. Så det är absolut ett spel som sitter djupt inne i den svenska själen och kommer hela tiden spelas av tusentals spelare varje vecka. Lycka till om du köper några lotter och spelar framöver samt lycka till med spelandet på nätet.

Jonas,
Spelaonlinebingo.com