Klassisk Bingo

Alla känner nog igen spelet klassisk bingo, där spelaren så snabbt som möjligt ska få bingo. Detta gör man genom att fylla en full rad på en simpel bingobricka med 25 slumpmässiga nummer. Oftast är det 75-bollars bingo det handlar om men det kan variera eftersom man bara behöver fylla en rad. Så låt oss titta lite närmare på spelet för att lära oss mer.

Hur fungerar klassisk bingo?

Som man förstår på namnet är klassisk bingo något som vi svenskar har spelat så pass länge att det har blivit klassiskt. Det är ett snabbt och simpelt spel som går att hitta överallt runt om i landet. Med det har spelet tagit sin plats bland ett av de populäraste spelen när det kommer till bingo på nätet. Man köper helt enkelt en eller flera bingobrickor som innehåller 25 slumpmässiga nummer. På vissa klassiska bingospel fungerar rutan i mitten som en “joker” och gör att det blir enklare att få bingo. Om du någon gång har köpt en skraplott från en butik med bingo så förstår du vad vi menar med en “joker” i mitten. När spelet är igång är målet är att bli den första som får en full rad på sin bingobricka, och vinner då spelet. Det finns andra typer av klassisk bingo också där spelet fortsätter och liknar då mer variantbingo, som också är ett väldigt populärt spel.

Klassisk bingo online fungerar på samma sätt som det gör när man spelar bingolotto eller bingo i någon bingohall, och det finns fler spelare än man kanske tror. Den yngre generationen har växt upp med bingolotto och andra bingospel samt att den äldre generationen har växt upp med bingo i hallar och runt om i landet. Mycket på grund av att det inte fanns internet på den tiden. Vi ser ständigt en modernisering utav samhället och även äldre människor letar sig till nätet. Med det kommer fler och fler spelare in till bingorummen för att spela online bingospel.

Så nu kan du avnjuta klassisk bingo på alla spelsajter som erbjuder bingospel på nätet. Där går det även att chatta och umgås med andra bingospelare vilket är riktigt trevligt.

Klassisk Bingo

Spela klassisk bingo

Om du är ny till online bingo eller kanske vill veta vart det går att spela klassisk bingo kan du läsa vidare. Som vi nämnde ovan finns denna spelform på alla bingosajter som erbjuder bingospel på nätet. Så det är väldigt enkelt att hitta dessa spel både offline och online. Det går även att testa klassisk bingo gratis då en del bingosajter ger ut gratis bingopengar. Du finner även spelet i bingohallar, i bilbingo sammanhang, på nätet, i tv-soffan och egentligen vart du än vill. Med bättre teknologi närmar sig fler och fler bingosajter stabila och snygga mobillösningar så att det går att spela bingo i mobilen.

Klassisk jackpot bingo

Stora vinster ligger och lurpassar ute i bingohavet där ute på nätet. Så när du spelar klassisk bingo kan du också vinna en bingo jackpot. Nästan alla jackpottar är progressiva och ökar hela tiden ifall ingen vinner dem. Om du vill ha chansen till en bingo jackpot på klassisk bingo så behöver du oftast fylla hela bingobrickan inom ett visst antal bollar. Lyckas du med det så är jackpotten din och spelet är slut. Så vi rekommenderar att hålla extra utkik efter klassisk bingo med en jackpot kopplat till den.

Sammanfattning

Eftersom klassisk bingo har funnits väldigt länge kommer den också att stanna. Den lilla ändring som dock kommer ske och redan skett är att mer och mer bingospelande kommer flytta till nätet. Bingolotto var mycket populärare förut exempelvis, så det är lika bra att hoppa på det moderna tåget nu och hitta någon schysst bingosida som passar dig. Det vi kan avsluta med att säga är att vart du än spelar så kommer det alltid finnas klassisk bingo.

Lycka till med spelandet!