Variantbingo

Variantbingo är nog det roligaste och bästa bingospelet då man spelar med en eller flera bingobrickor med tre rutor, vilket gör att man på samma bricka kan få bingo i tre olika rutor. Så här på sidan tänkte vi gå igenom mer information om spelet och även vart du kan spela variantbingo. Så spelar du bingo på nätet och köper en bingobricka som är variant bingo, kan du se fram emot att kunna få bingo upp till fem gånger under spelets gång. Det är alltid trevligt samt att det även ger ett bra värde till alla bingospelare.

Hur fungerar variantbingo?

Spelet variantbingo är en av de populäraste och vanligast bingospelen samtidigt som vi tycker det är det bästa bingospelet. Har du någon gång spelat bingolotto så kanske du känner igen deras bingobrickan med tre rutor. Det är så spelet ser ut, en bricka med tre rutor med 25 slumpmässiga nummer mellan 1-75. De flesta varianterna är 75-bollars bingo, och under spelets gång kan man få bingo flera gånger. Så det finns totalt 75 bollar som dras och 75 nummer på brickan. Alla nummer är uppdelade under bokstäverna B-I-N-G-O och dras slumpmässigt.

I början gäller det att vara först med att fylla en vågrät, lodrät eller ibland diagonal rad på någon ruta. Gör man det så får man bingo och tar då hem den första delen av prispotten. Den andra delen av potten går till spelaren som får bingo på två rader, sen tre rader och så vidare. Största summan går till spelaren som först täcker en hel ruta i bingobrickan, och efter det är spelet över. Du kan spela variantbingo på nästan alla bingosajter och med det sagt kan man också hitta gratis variantbingo hos de sajterna som erbjuder gratis bingo pengar vid registrering.

Variantbingo

Spela variantbingo

Ifall du vill spela variantbingo går det att göra hos de flesta spelsajterna på nätet. Alla bingosidor har olika bingospel med olika namn men de fungerar på samma sätt. Det som oftast skiljer spelen åt är hur många spelare som spelar dagligen, namnet och eventuella bingojackpottar. För att börja spela variantbingo på nätet behöver du köpa eller flera bingobrickor och sen startar spelet efter utsatt tid. Dessa bingospel rullar hela dagarna efter varandra men lämnar några minuter mellan varje omgång för att ge alla spelare en chans att köpa sina bingobrickor.

Jackpot variantbingo

En del variantbingo spel har jackpottar kopplat till sig som växer tills någon spelare fyller en hel ruta inom visst antal många bollar. Eftersom det oftast spelas med 75 bollar så brukar nivån ligga på runt 45-60 bollar. Får man bingo då vinner man bingojackpotten. En jackpot kan vara rätt hög och det finns flera sajter som har flera hundra tusen kronor i jackpot som går att vinna. Så vi rekommenderar verkligen att söka upp variantbingo spel som har en jackpot kopplat till sig för att ha chans på de större pengarna.

En del av de totala pengarna från potten går in till jackpotten och byggs därför på tills någon vinner den. Så med det blir den vanliga prispotten när man får bingo en aning mindre. Men då finns värdet istället i jackpotten så det ger bra med pengar tillbaka till alla spelare ändå.

Sammanfattning

När du ska spela online bingo nästa gång kan du leta upp variantbingo och testa spelet själv. Vi gillar verkligen att ha tre rutor i samma bricka och att det tar längre tid att slutföra en omgång. Så för alla som vill ha mer speltid och värde för pengarna så är variantbingo det bästa alternativet.